Infra

Brandbestrijdingsinstallaties

Voorkomen is beter, maar mocht er door een calamiteit een brand uitbreken in uw object, dan is de aanwezigheid van onze geïnstalleerde en beproefde brandbestrijding van essentieel belang. Altum Technical Solutions ontwerpt, installeert en valideert brandbestrijdingsinstallaties. De medewerkers van Altum Technical Solutions hebben jaren lange ervaring, toonaangevend binnen de Infra en Utiliteit.

Gasinstallatie

Altum Technical Solutions is uw installateur voor het ontwerpen, installeren van gasinstallaties. Vanaf de gasmeter installeren wij de gasleiding, veelal binnen de Infra en Utiliteit. Vakkundige en deskundige aanleg is vitaal. Lekkage in de gasleiding kan leiden tot brandgevaarlijke situaties zoals brand en explosies, ook kan dit leiden tot onnodig gasverlies. Controle van uw gasleiding valt onder de verantwoordelijkheid van de gebruiker of eigenaar van het object.

Legionellapreventie

Bij Altum Technical Solutions is er veel aandacht voor legionellapreventie. In het natuurlijke milieu komt Legionella in de bodem en het zoetwater voor, maar meestal in lage aantallen. Bijna alle stammen binnen het genus Legionella zijn niet gebonden aan geografische sites maar komen over heel de wereld verspreid voor. Legionella blijkt onder bepaalde gunstige omstandigheden sterk in aantal toe te nemen. Optimale groeiomstandigheden zijn stilstaand water met een temperatuur tussen 25 en 60 °C (optimaal is 37 °C) en de aanwezigheid van biofilm of ander organisch materiaal. Dergelijke omstandigheden blijken veelvuldig voor te komen in warmwatersystemen zoals drinkwaterleidingen, zwembaden, fonteinen, luchtkoelers en hennep-gefitte leidingen. Als het water niet door het hele watersysteem kan stromen, is het mogelijk dat het water langdurig blijft stilstaan in ‘dode’ hoeken. De bacterie krijgt zo de kans zich te vermeerderen in slijmlaagjes (biofilm) aan de binnenkant van leidingen of in het bezinksel op de bodem van leidingen en reservoirs. Legionellose kan dus voornamelijk gezien worden als een “beschavingsziekte”.

In drinkwaterinstallaties moet groei van legionella en het risico voor de gebruiker tot een minimum worden beperkt. Mede daarom moeten drinkwaterinstallaties volgens de daarvoor geldende regels worden ontworpen ,aangelegd, onderhouden en beheerd worden.

Luchtbehandelingssysteem

Men gebruikt de term om luchtbehandeling in kantoorgebouwen aan te duiden. Dit gebeurt met luchtbehandelingskasten. Het klimaat wat we hiermee creëren in de gebouwen en kantoren waar u werkt is voor ons van groot belang. De luchtbehandelingskasten met daarin een of meerdere ventilatoren die lucht van buiten een gebouw aanzuigen om die lucht dan geconditioneerd, middels een kanalensysteem, door het gebouw te verspreiden. Geconditioneerd wil zeggen: gefilterd, verwarmd, gekoeld of be- of ontvochtigd. Om overdruk in die ruimtes te voorkomen wordt, indien gewenst, lucht ook weer afgezogen en naar buiten afgevoerd. Wij leggen verschillende luchtbehandelingssystemen aan, naar gelang uw wens, waarbij wij rekening houden met de duurzaamheid. Naast het ontwerp en aanleg zorgen wij ook voor onderhoud van uw luchtbehandelingssystemen.

Ventilatie

Ventilatie of luchtverversing is het vervangen van de lucht in een ruimte, die om wat voor reden dan ook vervuild of verontreinigd is, door zuivere (voorstel: schone) lucht. Het vervangen van de lucht kan op natuurlijke manier of mechanisch gebeuren of zoals hieronder genoemd, ongecontroleerde en gecontroleerde ventilatie. Ventilatie is noodzakelijk voor een gezond binnenklimaat in ruimten waar mens of dier verblijven, en gebeurt door koolzuurgas, vocht en verontreiniging af te voeren en verse lucht aan te voeren. De luchtverontreiniging kan van verschillende aard zijn (bacteriën en schimmelsporen, chemische stoffen, stof, geurstoffen). De noodzakelijke hoeveelheid te verversen lucht (het debiet) hangt af van de productie van vocht, koolstofdioxide (CO2) en verontreiniging en de aard van de verontreiniging, en van het aantal mensen of dieren die in die ruimten verblijven. Vanuit de klant en bouwbesluit worden vaak de noodzakelijke ventilatie bepaald. Wij leggen verschillende luchtbehandelingssystemen aan, naar gelang uw wens, waarbij wij rekening houden met de duurzaamheid en normen. Naast het ontwerp en aanleg zorgen wij ook voor onderhoud van uw ventilatiesysteem.

Verwarming en klimaatbeheersing

Voor deze toepassing beheersen wij diverse installatietechnieken. Altum Technical Solutions is met alle technieken bekend. Wij adviseren u graag over uw nieuwbouw, renovatie en verduurzaming. Naast het ontwerp en aanleg zorgen wij ook voor onderhoud van uw systemen. Wij beheersen voor verwarming en klimaatbeheersing de gasgestookte cv-ketels, luchtverwarming, warmtepompen, vloerverwarming, koeling, VRV, infraroodverwarming, ventilatie en warmteterugwinning systemen. Onze bekwame bieden graag een oplossing en denken graag met u mee.

Water en Sanitair

Voor het ontwerp en realisatie en het leveren en monteren van uw sanitair bent u bij Altema technical solutions op het juiste adres. Zowel in nieuwbouw als bij renovatie binnen de utiliteit en infra zorgen wij voor een optimaal ontwerp en vakkundige montage. Wij houden ons daarbij aan de regels en voorschriften. Bij de aanleg van onze installaties houden wij rekening met legionellapreventie. Wij kunnen ook uw installatie ontwerpen en realiseren voor urine opvang waaruit de meststof struviet kan worden gewonnen.

Pompinstallaties

Zowel voor het ontwerp en de aanleg van uw pompinstallatie zijn wij voor u de betrouwbare projectpartner. Een partner met brede ervaring van pompinstallaties. Van het vervangen van een brandblusinstallatie of het compleet leveren en installeren van een gemaal met meerdere pompen met bediening.

  • Riool- en afwater installaties
  • Brandblusinstallaties
  • Renovatie van rioolinstallaties
  • Drukverhogingsinstallaties
  • Koelwaterinstallaties
  • Koud- en warmwaterinstallaties

Koelsystemen

Met onze geïntegreerde benadering wordt bij het ontwerp van uw koelsysteem ook naar de milieuprestaties van een koelsysteem gekeken binnen de context van uw productieproces. Het doel van deze benadering is het minimaliseren van de indirecte en directe effecten van de werking van het koelsysteem. De ervaring leert namelijk dat de milieuprestaties bij het koelen van een proces grotendeels afhangen van het soort koelsysteem en het ontwerp van dat systeem. Om die reden is de aanpak bij nieuwe installaties in eerste instantie gericht op het voorkomen van emissies door een goede configuratie voor het koelsysteem te kiezen en ervoor te zorgen dat constructie en ontwerp van het koelsysteem deugdelijk zijn.

Onze Koelsystemen zien er niet alleen professioneel uit, ze werken ook nog eens optimaal. Kwaliteit staat bij ons voorop, wat heeft geresulteerd in koelsystemen met een lange levensduur. Daarnaast zijn ze energiezuinig en temperatuur vast, precies wat u wilt bedenken wij.

Leidingwerk DN15 – DN1000

Of het leidingwerk betreft voor processen, centrale verwarming, gekoeld water, gas, stoom en lucht, drinkwater, rioolwater. Altum Tecnical Solutions levert zijn leidingen o.a. in koolstof staal, roest vast staal, kunststof en gietijzer. De range in maatvoering van de buizen loopt van DN15 tot en met DN100. Altum Technical Solutions kan ook Prefab producten leveren in losse of geassembleerde buisdelen.

Afwerking van de koolstof stalen en gietijzeren leidingsystemen kan uit oppervlaktebehandeling bestaan zoals menie, primer of een hoogwaardige kwaliteit poedercoating in de RAL-kleur van uw keuze. Desgewenst kunnen wij de koolstof stalen leiding delen ook galvaniseren.

Meet en Regeltechniek

Binnen de industriële procesautomatisering en klimaatinstallaties, vallen alle technieken voor het meten en regelen van dynamische systemen onder ‘meet-en regeltechniek’. Het aspect van meet en regeltechniek dat verband houdt met de beheersing en optimalisering van continue processen.
Altum-ts bezit fundamenteel kennis dat gebaseerd is op analytisch-technologische inzicht en werkwijze .
Door de dynamiek in de huidige en toekomstige bouw-eisen, stelt Altum-ts het meest rendemente systeem samen die bij u past.

Rendement, inherent aan winst door lage vaste lasten te behalen door een op maat ontworpen installatie.
Een goed werkende klimaatinstallatie is afhankelijk van de juiste regeltechniek.
Hiermee kunnen alle installaties optimaal samenwerken en wordt de juiste balans tussen comfort en energieverbruik tot stand gebracht

Wij zijn een betrouwbare partner voor het ontwerpen en realiseren van regeltechnische installaties. Ons uitgangspunt hierbij is om zoveel mogelijk duurzame aspecten mee te nemen, hetzij in een nieuwe installatie, hetzij in een renovatie van uw bestaande installatie.

Contactgegevens

  • AdresAltum Technical Solutions B.V. Hogeweg 210, 3815 LZ Amersfoort
  • Telefoon+31 33 3038930
  • Emailinfo@altum-ts.nl

Contactformulier

Meer weten? Of direct een offerte aanvragen? Vul het contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.